„Aktion Mensch“ projektinė veikla Pagėgiuose

VŠĮ Liuteronų diakonija nuo praeitų metų rugsėjo mėnesio pradėjo vykdyti projektą „Prevencija prieš narkotikų ir alkoholio vartojimą tarp jaunimo pasienio zonoje“. Projektas atliekamas Šilutės ir Pagėgių Sandorose.

Jo rėmėjai yra Šlezvigo –  Holšteino žemės Rendsburgo miesto diakonija ir organizacija Aktion Mensch. Projekto tikslas – sustiprinti Šilutės ir Pagėgių diakonines veiklas. Todėl šių metų sausio 17 dieną, Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijoje, 6-tų klasių  mokiniams buvo pravestos dvi paskaitos, skirtos prevencijai prieš svaigiųjų medžiagų vartojimą. Šiuos užsiėmimus maloniai sutiko pravesti du svečiai – lektoriai: VŠĮ Psichologinė parama ir konsultavimas direktorė, psichoterapeutė  Danguolė Andriušaitienė ir Klaipėdos Savivaldybės bendruomenės sveikatos tarybos narys Artūras Šiukšta. Abu pranešėjai mokiniams pasakojo, kokį poveikį jaunam organizmui daro cigaretės, alkoholis ir narkotikai. Jaunuoliai taip pat buvo supažindinti kaip įvairaus pobūdžio reklama, nors ir netiesiogiai, bet visgi skatina vartoti svaigalus. Mokiniams buvo pateiktas ir psichologinis testas, padedantis geriau suprasti, kodėl vaikai įsitraukia į žalingų medžiagų vartojimą. Iškart po įvykusio susitikimo psichoterapeutė Danguolė Andriušaitienė, pabendravusi su mokiniais ir peržvelgusi testų atsakymus teigė, kad pagrindinė kenksmingų medžiagų vartojimo priežastis yra jaunuolių noras būti patraukliais ir nesiskirti nuo savo bendraamžių. Po paskaitų pranešėjai bei gimnazijos direktorius Vaclovas Navickas ir jo pavaduotoja ugdymui Vida Šveikauskienė buvo pakviesti į Pagėgių Sandorą  pasidalinti savo įspūdžiais apie įvykusį susitikimą su mokiniais ir aptarti tolimesnes bendro projekto idėjas.
Be Pagėgių Algimanto Mackaus gimnazijos, šio projekto partneriai yra psichoterapinės reabilitacijos centras VŠĮ „Gabrielius“, Šilutės turizmo ir paslaugų verslo mokykla bei Pagėgių Savivaldybės vaikų teisių apsaugos skyrius. Per trejetą metų, kol bus vykdomas šis projektas, numatytos įvairios veiklos. Tai paskaitos – seminarai, atsakingų asmenų susitikimai, lankstinuko su naudinga medžiaga apie žalingų medžiagų poveikį išleidimas, filmų bei plakatų demonstravimas, reikiamos literatūros surinkimas, problemos viešinimas per žiniasklaidą. Tikimasi, kad šio projekto veikla bus naudinga ir padės jaunimui suprasti, jog įvairios kenksmingos medžiagos žaloja ne tik asmens fizinį kūną, bet ir jo dvasią. Siekiama, kad moksleiviai išmoktų prasmingai leisti savo laisvalaikį ir rasti geresnių užsiėmimų, negu alkoholio arba narkotikų vartojimas.

Asta Vaišvilaitė,
ldiakonija.puslapiai.lt

Įrašas paskelbtas temoje Uncategorized. Išsisaugokite pastovią nuorodą.